Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Ποιά είναι η Supergirl;

Ο περισσότερος κόσμος ξέρει καλύτερα τον ξάδερφό της, τον Superman. Εντάξει, ίσως επειδή είναι ο πιο γνωστός υπερήρωας. Διόλου, όμως, απαρατήρητη δεν πρέπει να περνάει και η Supergirl, η οποία αποτελεί έναν από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες του σύμπαντος της DC Comics.


Η πρώτη της εμφάνιση ήταν το 1959 στο περιοδικό Action Comics,με δημιουγούς τους Otto Binder και Al Pastino, και μέχρι σήμερα θεωρήται μια από τους 100 πιο δυνατούς υπερήρωες όλων των εποχών.
Στα χρόνια που πέρασαν ήταν πολλές και διαφορετικές οι εκδοχές της προσωπικότητας της Supergirl, αλλά η πιο γνωστή είναι αυτή της Kara Zor-El, της ξαδέρφης του Suprman από τον πλανήτη Krypton.
Η βασική ιστορία της Supergirl θέλει την Kara να είναι η τελευταία
επιζήσασα της πόλης Argo, του πλανήτη Krypton, σταλμένη στη γη ώστε να την μεγαλώσει ο ξάδερφός της Kal-El, δηλαδή ο Superman. 
Στη γη, πλέον, υιοθετεί την ταυτότητα της Linda Lee Danvers, και ζει την εφηβική ζωή ενός γήινου κοριτσιού, και αργότερα δοκιμάζει την τύχη της σε διαφορετικού είδους καριέρες.
Παράλληλα, όμως, προστατεύει τον κόσμο, άλλες φορές στο πλευρό του Superman, άλλες φορές στο πλευρό άλλων ηρώων, και άλλες φορές μόνη της.
Ωστόσο, οι παραλλαγές στην ιστορία της Supergirl είναι αρκετές, και γι αυτό το origin της έχει δεχτεί κάποια reboots. Το πιο πρόσφατο απ' 'ολα έγινε στο τεύχος #8 του Superman/Batman, στη σειρά 'Supergirl from Krypton'.  Εκεί, μαζί με την επανεκίνηση της ιστορίας της, παρουσιάζεται και η σκοτεινή πλευρά της Supergirl, όπου στο πλευρό του  Darkseid, βάζει σε κίνδυνο ήρωες όπως τον Superman, τον Batman και την Wonder Woman.
Η Supergirl, βέβαια, όπως και οι συνάδελφοί της, δεν περιόριόρισε την εμφάνιση της στον χώρο των comics. Η animated εκδοχή της έκανε ντεμπούτο στη σειρά κινουμένων σχεδίων Superman: The animated series. Συμμετοχή είχε, ακόμη, και στη σειρά Justice Leauge Unlimited. Επιπλέον, μια νέα εκδοχή της ηρωίδας παρουσιάζεται και στον 7ο κύκλο της σειράς Smallville.
Η Supergirl, πλέον, αποκτά την δική της σειρά, με τον ομόνυμο τίτλο. Η πρεμιέρα της σειράς θα γίνει στις 26 Οκτωβρίου του 2015, από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS. Την Supergirl θα υποδυθεί η Melissa Benoist με παραγωγούς τους Greg Belanti, Ali Adler και Andrew Kreisberg.











Εν τέλει, ίσως το όνομα και η φήμη της Supergirl επισκιάζονται από τον, ομολογουμένως, πιο διάσημο ξάδερφό της, αλλά αν κάποιος δώσει περισσότερη προσοχή στις ιστορίες της, θα καταλάβει πως δεν πρόκειται για έναν ακόμα κλισέ χαρακτήρα στον κόσμο των σούπερ ηρώων.

Mystiro

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου