Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Όλα έτοιμα για τον εορτασμό της «επανάστασης του ΟΧΙ»

Ομαλά φαίνεται πως θα κυλήσει ο αυριανός εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Τα φώτα της δημοσιότητας δε θα κλέψουν σε αυτή την παρέλαση οι αγρότες με τα τρακτέρ τους, όπως έκαναν
την 25η Μαρτίου στα Ιωάννινα, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο σε  μαθητές και φαντάρους.
Ο νόμος Παππά κρίθηκε αντισυνταγματικός επομένως δημοσιογράφοι και εικονολήπτες θα βρίσκονται στα πόστα τους, οι μεν για να δώσουν χρόνο στον κάθε πολιτικό για την μικροπολιτική του, οι δε για να τον πάρουν από το καλό του προφίλ.
Σημαιάκια στολίζουν εδώ και μέρες τα μπαλκόνια των καλών πολιτών, όπως και τα κεντρικότερα σημεία των πόλεων. Καλαμποκάδες και μπαλονάδες είναι έτοιμοι για να πουλήσουν την πραμάτεια τους, όπως και οι παπάδες να στηθούν στις εξέδρες -να μην ξεχνάμε κιόλας πως έχουμε θεοκρατικό καθεστώς-  δίπλα στους παπατζήδες, ενδεδυμένοι αμφότεροι με άμφια και κουστούμια, που ξεπερνούν σε κόστος το μηνιάτικο του μέσου Έλληνα.
 Σε τοπικό επίπεδο, οι αντιδρώντες στη διοργάνωση μιας «Λευκής νύχτας» στα Γιάννενα μπορούν με την αναβολή της να απολαύσουν το τριήμερο, ήσυχοι πως καμία απογευματινή ραστώνη δε θα θυσιαστεί στο βωμό της πλουτοκρατίας. Έτσι θα κρατήσουν δυνάμεις για την πικετοφορία της επόμενης Κυριακής, που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα.
Επομένως, όλα είναι έτοιμα για έναν ακόμα αχταρμά ιστορικών γεγονότων, που πρέπει απαραιτήτως να παρουσιαστούν ως επίκαιρα.  Κάποιος θα δαιμονοποιήσει τους σημερινούς Γερμανούς που, κατ’ αναλογία με τους προ ογδοηκονταετίας, ρημάζουν την Ελλάδα. (Για τους Ιταλούς δε χρειάζεται να ειπωθούν πολλά, στην ίδια μοίρα με μας είναι κι αυτοί, που σα να μην έφτανε οικονομική και προσφυγική κρίση, τους χτυπάνε και οι σεισμοί.) Κάποιος θα μιλήσει για αλληλεγγύη, την μεγαλύτερη αρετή των Ελλήνων όταν τα βρίσκουν σκούρα, κάποιος θα πετάξει κανένα χαριτωμένο του τύπου «επανάσταση του ΟΧΙ» και ένας ακόμη εορτασμός θα κυλήσει κατά το σύνηθες.

Το μόνο που ίσως διαταράξει την ομαλή πορεία των εορταστικών εκδηλώσεων είναι μια επέλαση πόκεμον, καθώς ο βροχερός καιρός δεν πτοεί τους κατοίκους των Ιωαννίνων. 

Ε.Μ.

Ευχαριστούμε την Cultσα για την φωτογραφία 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου