Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Ζητείται πλανήτης





Goodmorning, fellas! Λευκός καπνός ξεπηδά από την οροφή του Λευκού Οίκου και η Αμερική νιώθει πιο λευκή από ποτέ. Μόνο που ο λευκός καπνός αυτή την φορά έχει κάτι περίεργες πορτοκαλί ανταύγειες και οι ρύποι που εκπέμπει στην ατμόσφαιρα είναι περισσότερο καρκινογόνοι από ποτέ. Habemus Πλανητάρχη και ο George Bush Jr. από σήμερα νιώθει αδικημένος που πλέον δεν θα θεωρείται ο πιο μισητός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ever.
Στο μεγαλύτερο εκλογικό plot twist που θυμάμαι σε όλη μου τη ζήση, κόντρα σε όλες τις δημοσκοπήσεις (και στις προσευχές δισεκατομμυρίων ανθρώπων) και ενώ οι υποστηρικτές της Hilary ανυποψίαστοι ετοίμαζαν τα ψητά για το μετεκλογικό γλέντι, ο Donald Trump, ο μεγιστάνας του πλούτου, γνωστός για τις άκρως δημοκρατικές του ιδέες και τον βαθύτατο σεβασμό που τρέφει για το άλλο φύλο, κατάφερε να βγει μπροστά και να αρπάξει την προεδρική μπουκιά από το στόμα της Δημοκρατικής Υποψηφίου, έχοντας συσπειρώσει γύρω του όλη την αμόρφωτη μάζα των συντηρητικών λευκών (κυρίως αντρών) που όντας αρκετά προνομιούχοι, αλλά όχι αρκετά μειονοτικοί, αισθάνονταν περιφρονημένοι από την κοινή γνώμη και βρήκαν στο καμένο από το σολάριουμ πρόσωπό του τον απόλυτο εγγυητή της διασφάλισης των δικαιωμάτων και της ευμάρειας τους.
Ακόμη και όσοι από εμάς αντιμετωπίζαμε με σκεπτικισμό το κορίτσι του άτακτου Μπιλ λόγω της ύποπτα άψογης και cool (κατασκευασμένης;) εικόνας της με την απροκάλυπτη εμμονή της στην ιδιότητα της ως γυναίκα και μητέρα και της φημολογούμενης εμπλοκής του ονόματος της σε αμέτρητα σκάνδαλα, σήμερα το πρωί νομίσαμε (και ελπίσαμε) ότι τα Αμερικανικά ΜΜΕ οργάνωσαν μια γιγαντιαίων διαστάσεων φάρσα ή ότι επρόκειτο απλά για μια μιντιακή παρεξήγηση, όπως κάποτε με τον Orson Wells και τον Πόλεμο των Κόσμων, και ότι από λεπτό σε λεπτό θα έσκαγε μύτη η περήφανη νικήτρια Χιλαρούλα (την εκτιμούμε τώρα που την χάνουμε,  όσο κι αν θυμίζει την φιλόλογο μας στο σχολείο που πίσω από το παγωμένο χαμόγελό της απειλούσε να βασανίσει ό, τι αγαπάμε) και θα έπαιρνε τη σκυτάλη από τον Barack, που ακόμα κι αυτός παρά τις διαψευσμένες προσδοκίες και τις όποιες αδυναμίες του φαντάζει πλέον Χριστούλης μπροστά στο βαθύπλουτο ξενοφοβικό καρκίνωμα με πόδια και μαλλιά. Έλα όμως που truth is stranger than fiction και από σήμερα ένας ιδεολογικά επικίνδυνος ψυχοπαθής κρατά στα χέρια του την απόλυτη πολιτική εξουσία, τους κωδικούς για τα πυρηνικά και τις τύχες όχι μόνο των πολιτών των ΗΠΑ, αλλά και όλων των κρατών που επηρεάζει ο θείος Σαμ, έχοντας τη στήριξη της ήδη εδραιωμένης ευρωπαϊκής ακροδεξιάς και της Ρωσικής αρκούδας.
Μπροστά σε αυτό το προ-αποκαλυπτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί μετά την εκλογή του Τραμπούκου και τον χωρισμό της Φαίης και του Γιώργου, η πιο συμφέρουσα επιλογή και η λύση στα προβλήματα κάθε γήινου πολίτη καταλήγει να μην είναι άλλη, παρά η μετανάστευση. Την ίδια στιγμή που εκατομμύρια αναξιοπαθούντες Αμερικανοί πολίτες συνωστίζονται στα σύνορα με τον Καναδά και φωνάζουν να τους ανοίξουν, ο  Άρης και η Σελήνη ήδη έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον πολλών εκατομμυρίων τρομοκρατημένων πολιτών από όλη την υφήλιο. Επιστήμονες έχουν μεταβεί αυτή τη στιγμή στον Κόκκινο Πλανήτη και μελετούν τις ιδιότητες του νερού, καθώς προηγούμενα επιστημονικά πορίσματα έδειξαν ότι τελικά το νερό της Γης κάτι έχει, ενώ άλλες επιστημονικές ομάδες βρίσκονται σε μυστική αποστολή στη Σελήνη για να βρουν τρόπο να αντιμετωπίσουν την έλλειψη βαρύτητας, ώστε οι αποικιστές να μη βρεθούν στο διαστημικό χάος ή ακόμα χειρότερα πίσω στη Γη. Η Αφροδίτη και ο Ερμής επίσης αποτελούν χάι κλας επιλογές για τον επόμενο αποικισμό, ενώ πολλούς ενδιαφερόμενους συγκεντρώνουν και ο Πλούτωνας με τον Ποσειδώνα χάρη στην ακόμα μεγαλύτερη απόσταση που τους χωρίζει από τον πλανήτη του Τραμπ, αλλά το διαστημικό εισιτήριο προβλέπεται να είναι αρκετά αυξημένο λόγω διοδίων. Από την  άλλη, ο Ήλιος δεν θεωρείται ασφαλής προτίμηση, καθώς κρίνεται πιθανό το ενδεχόμενο ιμπεριαλιστικής εξόρμησης του νέου ηγέτη στην ευρύτερη περιοχή για αναζήτηση νέου σολάριουμ περισσότερο δραστικού. Τέλος, φήμες που θέλουν την αναγόρευση του Ντόναλντ Ντακ ως ηγέτη των αποικιστών σαν απάντηση στις προκλήσεις του συνονόματου κρίνονται  ανυπόστατες και αναληθείς, καθώς διαπιστώθηκε ότι δυστυχώς, σε αντίθεση με τον πρόεδρο, ο Ντακ δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο.
Ακόμα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Pen&Button, αιτήσεις ασύλου από γήινους προς άλλα πλανητικά συστήματα κατοικημένα από νοήμονες εξωγήινους απορρίφθηκαν κατηγορηματικά, καθώς οι νοήμονες εξωγήινοι, εκτός από νοημοσύνη, διαθέτουν και σύνδεση στο ίντερνετ, και συνεπώς πρόσβαση στο υλικό διαφόρων ηγετών του πολύπαθου πλανήτη μας, (βλ. Βλαδίμηρος, Ταγίπ, Κιμ, Άνγκελα, κ.α.) και φοβούνται πιθανή μόλυνση του ντόπιου εξωγήινου πληθυσμού από την γήινη βλακεία και μισαλλοδοξία. Σύμφωνα πάλι με αποκλειστική πηγή από το Άλφα του Κενταύρου, Αλφακενταυριώτες επιστήμονες έχουν δείξει ενδιαφέρον για την περίπτωση των δικών μας Alexis και Koulis και πρόκειται σύντομα να ζητήσουν να τους αποσταλούν μέσα σε ειδικές κάψουλες προκειμένου οι δύο πολιτικοί άντρες να γίνουν αντικείμενο μελέτης. Σε αντάλλαγμα, θα μας στείλουν πίσω ειδικό κλίβανο για την εξυγίανση της χώρας από τους χρυσαυγίτες.
Δυστυχώς ενδιαφέρον για τη μελέτη του Τραμπ και των ψηφοφόρων του δεν έχει εκφράσει ακόμα κανένας εξωγήινος πολιτισμός, οπότε όπως όλα δείχνουν, μάλλον θα αναγκαστούμε να τους υποστούμε. Όπως και να έχει όμως, ο πραγματικός πρόεδρος είναι μόνο ένας και έχει κάτι να μας πει:




KK

(With special thanks to  Cultσα για την κεντρική φωτογραφία)



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου