Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ποιοι πύργοι-δέντρα απορρίφθηκαν για τον στολισμό της Πλατείας



Talk of the town έχει γίνει εδώ και μερικές μέρες η ερμηνεία του πύργου του Tatlin που κοσμεί, εν είδει χριστουγεννιάτικου δέντρου, την Κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων.
Η παραπάνω αποτελεί βέβαια μια ευγενική διατύπωση καθότι το για-μια-ακόμη-χρονιά πρωτοποριακό δέντρο μας διεκδικεί τον τίτλο του χειρότερου χριστουγεννιάτικου δέντρου που έχουν δει ποτέ οι αναγνώστες αθηναϊκού μέσου.
Όσο για τους Γιαννιώτες; Αυτοί έχουν απωλέσει κάθε ελπίδα να θαυμάζουν φωταγωγημένο ένα γνωστό χριστουγεννιάτικο σύμβολο στο κέντρο της πόλης τους, διότι είναι δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια που, αντί για έλατο, εγκαθίσταται σκαλωσιά.   

Κι αν απορείτε για το πώς καταλήξαμε σε αυτό το αποτέλεσμα, το Pen & Button σε συνεργασία με την Cultσα σας παρουσιάζουν σε αποκλειστικότητα τους υπόλοιπους πύργους-χριστουγεννιάτικα δέντρα που απορρίφθηκαν από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου:

1. Πύργος του Άιφελ
Αν και φέρει το επιθυμητό λουκ της άμορφης μάζας σιδερικών, το budget δεν αρκούσε ούτε για την μινιατούρα του Βέγκας. Επιπλέον, αποτελεί ένα ευρέως αναγνωρίσιμο σύμβολο και τόσο δημοφιλές κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, που για χάρη του δε θα χύνονταν τόσα δοχεία μελάνι.
2. Πύργος του Barad-dûr
Κερδίζει σε πρωτοτυπία αλλά και ομοιότητα με χριστουγεννιάτικο δέντρο (το Μάτι του Sauron συναγωνίζεται σε φωτεινότητα το άστρο των Χριστουγέννων). Παρ’ όλα αυτά, κρίθηκε απευκταία οποιαδήποτε σύνδεση των Ιωαννίνων με τη Mordor, το εύκρατο κλίμα της και τους ευγενείς κατοίκους της.


3. Πύργος Ηλείας
Έχει την ίδια σχέση με τα Χριστούγεννα που έχει και ο πύργος του Tatlin και θα είχε επιλεγεί αν είχε και την ίδια συμβολική αξία. 




 
4. Πύργος του Trump
Εδώ η πλάστιγγα γέρνει προς το μέρος του. Τα έχει όλα: επιβλητικότητα, λάμψη, αβανγκαρντισμό, γιορτινή κακογουστιά. Δυστυχώς όμως η εκλογή του ιδιοκτήτη του σε πρόεδρο των ΗΠΑ αποτελεί πιο κακόγουστο αστείο κι από την αναγωγή ενός συμβόλου της Γ΄ Διεθνούς σε χριστουγεννιάτικο δέντρο επαρχιακής πόλης της Ελλάδας. 

5. Πύργος της Βαβέλ
Ο μοναδικός πύργος που συνδέεται με την χριστιανική παράδοση αλλά οποιαδήποτε απόπειρα αποπεράτωσής του κάνει τους εργάτες να μιλούν διαφορετικές γλώσσες. Η επιρροή του είναι τόσο δυνατή μάλιστα, που ακόμη και στις μέρες μας σπανίως μιλούν οι οικοδόμοι μιας πολυκατοικίας την ίδια γλώσσα μεταξύ τους. 
6. Πύργος της Ραπουνζέλ
Θα έδινε παραμυθένια αίγλη στην κατά τα άλλα άχρωμη πλατεία μας αλλά λόγω στενότητας χρόνου αποφασίστηκε να εξεταστεί σαν πρόταση τα προσεχή έτη. Καθοριστική αιτία για την απόρριψη του εν λόγω πύργου στάθηκε η αδυναμία εύρεσης συνθετικών ξανθών μαλλιών που θα τυλίγονταν γύρω από αυτόν. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, όλα τα αποθέματα της χώρας έχουν εξαντληθεί για να καλύψουν τις ανάγκες κοσμικών κυριών σε εορταστικές τηλεοπτικές εκπομπές.

Άντε και καλά μας Χριστούγεννα!

Mordax



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου